Tips om je telefoonbatterij te sparen

apple-iphone-technology-white-1000px

Hoeveel procent batterij heb jij op dit moment? Of wist je het stiekem al voordat deze vraag gesteld werd? Ik ben altijd erg goed op de hoogte van het accu-percentage van mijn smartphone. Iets te goed, om eerlijk te zijn. De frustratie die iedereen wel eens (of heel vaak) heeft, is dat die telefoons zo snel leeg zijn. Daarom wat tips om zoveel mogelijk batterij te sparen!

Haal je smartphone op tijd uit de oplader

smart11

Je telefoon over-opladen is nooit goed. Als je smartphone 100% accu heeft en je laat het ding toch in de oplader liggen, kan het de batterij juist verzwakken. ’s Nachts opladen doen we bijna allemaal, maar is dus geen aanrader! Nog een tip: gebruik je telefoon niet tijdens het opladen. Door gebruik tijdens opladen duurt het alleen maar langer tot je een volle batterij hebt en hoe langer je smartphone aan het opladen is, hoe groter de kans is dat je accu verzwakt en sneller leegloopt.

Zet de helderheid van je smartphone lager

giphy

Hoe hoger de helderheid, hoe beter je op je smartphone kan kijken, maar ook: hoe meer batterij het je kost! Zet voor een lager energiegebruik de helderheid van je scherm zo laag mogelijk, dat kan zo een paar procent per dag kosten.

Sluit meerdere services af

giphy (7)

Heb je geen bluetooth nodig? Zet het uit! Maak je even geen gebruik van internet? Zet je 3G en WiFi functie dan ook op offline. Het zoeken naar een goede 3G- of WiFi-verbinding kan je ontzettend veel batterij kosten. Locatievoorzieningen, automatische synchronisatie en push-notificaties zijn ook voorbeelden van services die veel van je accu vragen. Heb je ze niet nodig? Uitzetten die hap!

Houd je smartphone fris

giphy (2)

Wanneer heb jij meer energie: als je op een warme dag in de brandende zon staat te zweten en puffen of als je in de schaduw met een koud sapje zit te relaxen? Ik zou voor dat laatste gaan. Dit geldt ook voor je smartphone: hoe warmer het apparaatje wordt, hoe meer energie het kost. Je kan het vergelijken met je huisdier! Merk je dat’ie heel warm of zelfs heet aanvoelt? Houdt hem dan uit de zon, haal het jasje (telefoonhoesje) er vanaf zodat hij kan ‘ademen’, stop ‘em niet in je broekzak. Al passen niet alle huisdieren natuurlijk in je broekzak.

Ruim af en toe eens goed op

giphy (8)

Hoe voller je opslagruimte, hoe meer energie het je smartphone kost. Zet dus regelmatig je foto’s en video’s over op je PC of laptop, verwijder ze van je telefoon of zoek ze uit! Wat je ook kan doen is het cachegeheugen wissen: dat is een tijdelijk geheugen wat linkjes, afbeeldingen en dergelijke van websites bewaard, zodat de website een volgende keer sneller geladen is. Ook geldt dat voor je internet-cookies en geschiedenis. Onnodige apps verwijderen is trouwens ook een goede tip, je zal vast een heleboel apps op je telefoon hebben staan die je amper tot nooit gebruikt. Anders ik wel! Leeg en organiseer je telefoon op deze manieren dus zo nu en dan, dat ruimt lekker op én het het helpt dus zeker mee om langer te doen met je batterij.

Verwijder je Facebook app

giphy (3)

Het Britse dagblad The Guardian deed onderzoek naar de Facebook app en kwam erachter dat je gemiddeld 15% accu per dag overhoudt als je niet via de Facebook app, maar via Safari het sociale medium gebruikt. Maar ook als de Facebook app niet gebruikt werd, kostte het de telefoon meer batterij en opslagruimte! De app kan namelijk tot wel 500 mb aan opslag innemen. Verwijder dus de Facebook app en spaar tot wel 15% accu per dag!

Denk je nu: ‘Ja doei, ik heb geen zin om al die moeilijke services uit te zetten en mijn telefoon te legen!’ dan kun je natuurlijk altijd nog onze Powerbank en een korte oplaadkabel aanschaffen. Zo kun je altijd en overal meerdere keren je telefoon opladen. 😉

Wat zijn jouw tips om de batterij van je smartphone te sparen? Laat het ons weten via Twitter!


_R97Y9sz-150---kopieOver de auteur: Saske de Schepper is YouTuber, blogger, P.A. en maakt (social media) content voor PhoneJuice. Houdt van mensen maar nog meer van dieren en speelt graag Rollercoaster Tycoon.

Verslaafd aan: fastfood en haar smartphone.
Favoriete PhoneJuice product: de Sticky Selfie Case.
Levensmotto: Don’t worry, feed a pigeon.